Известие

Collapse
No announcement yet.

как трябва да се държи 156цата на празен ход?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как трябва да се държи 156цата на празен ход?

Здравейте алфа маниаци, от миналата седмица и аз съм един от вас

Искам да попитам как трябва да се държи 1.8тс на празен ход, моята красавица държи около 1500 когато е в движение и е изключена от скорост, когато спра пада на около 900 след 3 - 4 секунди.
    Това нормално ли е или не?
    156 - 1.8ts

Не
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Това с включен климатик ли го прави? Пак по-добре отколкото да ти гасне

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

според мен е нормално да ти сържи малко по-високи обороти докато спреш! И при мен е същото когато спирам по рязко от високи обороти в последствие на свободна, докато спра дъжи малко по високи обороти . Според мен има някаква връзка със спирането (спирачки, серво)
        Някои по компетентем да каже, че и на мен ми стана изтересно защо е така, че и на други коли съм го забелязал
        http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Все пак не трябва да е така. Не виждам да имаш голям проблем, но ако ти се занимава все пак
          Започни с почистване на дроселовата клапа, ако не помогне продължаваш с моторче за празен ход и ......

Преди това обаче мини на една комп.диагностика - може да има записана грешка и да стане ясно от какво е - без да се налага да гадаем.
          ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Благодаря ви за съдействието.

Днес я оставям във Вантото за смяна на ремъците, и там ми казаха ,че не е нормално да са така оборотите, поръчах си и една диагностичка, пък ще видим накрая на деня колко ще ме одерат!?
            156 - 1.8ts

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
              ...продължаваш с моторче за празен ход и ......
              бах мааму...абе за това тъпо моторче някои пише да го чистим, други разбирачи казват, че на 156 не се чистило въобще.
              в тази връзка някой ще каже ли най-накрая това животно чисти ли се или не и ако да, то как става - стъпка по стъпка!?
              плс, не се заяждам ама бъдете тъй добри да стане ясно.
              '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

по мое лично и скромно мнение моторчето за празен ход на 156-ца не може да се чисти, отварял съм, разглеждал съм, купих си ново и се тая, по4истих си дроселовата клапа и радост в къщи.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

От Вантото ми кзаха, че проблема е в throttle pozicion`a , казаха регулирахме го и са немаш проблеми. Да наистина сега е по - добре но пак има колебания (от 900 до 1100), разликата е, че върви по добре и сутрин работи по леко (може да се подава газ веднага след като се запали)
                  156 - 1.8ts

Comment

Working...
                  X